Vilvoorde aan het woord

Het jaar 2020 zal niet snel vergeten worden. De wereld stond plots stil met de komst de pandemie die een heleboel mensen hun leven heeft beïnvloed. Hoe is dit verlopen voor de inwoners van Vilvoorde? Op welke wijze hebben zij deze periode meegemaakt? We zijn nu immers in onze 2de lockdown, anno 2021 en de vragen en gedeelde zorgen zijn er nog steeds. 

We bestaan nu reeds zes jaar en hebben meer dan 250 leden en vrijwilligers, vooral activiteiten voor jongeren waarbij fysische aanwezigheid tijdens schoolbegeleiding en maatschappelijk gerelateerde bijeenkomsten van cruciaal belang zijn. Tijdens de lockdowns hebben we gezocht naar alternatieven. Het sociaal isolement te trotseren via online lessen en conferenties. Het was een stevige aanpassing.

We schakelde de jongeren van het videoteam in om de inwoners te interviewen,  hun ervaringen rond deze lockdownperiodes na te gaan. Het videoteam ging op stap om de getuigenissen te filmen. Door de straat op te gaan om te filmen, hebben we andere Vilvoordse inwoners eveneens geïnterviewd, waaronder enkele bekende Vlamingen.

Met deze Campagne “Vilvoorde aan het woord” geven we het woord geven aan de inwoners uit Vilvoorde. De hoofdvraag die de meeste mensen van ons ontvingen was: “Welke impact heeft de lockdown op jouw leven gehad?”

Hieronder krijgen jullie reeds de kans enkele van onze filmpjes te bekijken. Volg ons zeker op Instagram, Facebook of via ons Youtube-kanaal om alle andere video’s de volgende weken te bekijken.

Interview met Ish Ait Hamou (Artiest/Auteur)Interview met Hans Bonte (Burgemeester van Vilvoorde)


Interview met Anneleen De Doncker (Directeur van Virgo+)


Interview met Geert Aelbrecht (Pastoor van de kerk in Vilvoorde)


Interview met Thierry Freyne (Directeur van het AZ Jan Portaels)

Interview met Aimen Horch (ex-bijlesgever bij 1001 Schakels,nu gemeenteraadslid)


In Vilvoordse straten: met Zyal en Werner

Interview met Peter Schoenaerts 


Vilvoordse jongeren aan het woord: Rayan, Zakaria, Noah


Interview met Heleen Ransijn, predikant van de Protestantse kerk in Vilvoorde 


Interview met Mimoun Aquichouh, voorzitter van de moskee "Annasr" in Vilvoorde


Interview met Danira Boukhriss Terkessidis , journaliste en presentatrice aan de VRT 


Een initiatief van 1001 Schakels vzw, ondersteund door de Vlaamse Overheid "Vlaanderen, verbeelding werkt...", Stad Vilvoorde , TaalUnie en FMV (2020-2021)


Vilvoorde aan het woord

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x