Getuigenissen

format_quote

“Ik heb een wervelende coaching-ervaring mogen meemaken bij 1001 Schakels, met de Hope Writers. Als schrijfcoach begeleid ik regelmatig schrijvers in spe of jongeren die met meer structuur hun schrijfkunst vorm geven. Bij de Hope Writers werd ik verrast door de creatieve ideeën en de vlotte pen die deze jongeren hanteerden. Voor een creatieveling is het heel aangenaam om hun talent te zien ontluiken. Een dankbare opdracht waar ik echt van genoten heb. De adviezen die ik gaf, werden ook onmiddellijk in praktijk gebracht met de mooie resultaten als gevolg.”

Victoria Vandersteen - schrijfcoach

format_quote

“Ik zit nu al 2 jaar in 1001 Schakels. Waarom ik mij ingeschreven heb in 1001 Schakels? Omdat ik het superleuk vind om mensen te helpen, en hier krijg je de opportuniteit om dat te doen. Maar daarnaast heb je ook een heleboel workshops voor fotografie, video, drama en nog veel meer! Je maakt hier vrienden en kennissen. En als je eens met iets zit, is er altijd iemand waarmee je kan praten. 1001 Schakels is een plek waar je meer te weten komt over het leven, waar je je kan uitleven met ideeën,… Kom je dus gauw inschrijven.”

Amalia, 14 jaar - Lid TopTeam

format_quote

“Afgelopen jaar gaf ik bijles Nederlands. Het was motiverend dat een vast groepje leerlingen elke week aanwezig was. Naast het samen werken aan huistaken, oefenden ze ook gezamenlijk voor toetsen en gaf ik tips en uitleg bij de behandelde leerstof. Het werken in kleine groepjes werkte stimulerend en was tegelijk ook ontspannend.”

Anita, technisch schrijver/redacteur - Bijlesgever

format_quote

“Naast mijn studies aan de Erasmushogeschool geef ik ondertussen al twee jaar bijles bij 1001 Schakels. Zelf heb ik geen lerarenopleiding gedaan. Maar ik probeer simpelweg de leerlingen te helpen. Je moet je niet laten afschrikken omdat je geen lerarenopleiding hebt gedaan. In tegendeel, bij 1001 Schakels kan je zelf kiezen voor welk vak je bijles wil geven. Ik koos voor het vak wiskunde. Samen met mijn groep leerlingen koos ik een dag uit die voor ons allemaal goed uitkwam. Ik moet zeggen, het is heel tof om te zien hoe je anderen kan helpen met heel weinig. Soms is een les opnieuw uitleggen genoeg om het te begrijpen.”

Afaf, 24 jaar, studeert vroedkunde/ seksuologie - Bijlesgever

format_quote

“Ik geef sinds een jaar of drie bijles. Tijdens deze jaren heb ik leerlingen en studenten veel kunnen bijleren, wat bij sommigen makkelijker ging dan bij anderen. Ik heb heel veel geleerd over omgaan met studenten, ik moest altijd manieren vinden om bepaalde zaken goed over te brengen. Dit heeft me gemotiveerd om verder te doen. Het was ook een manier om mijn basiskennis op te frissen en op een andere manier te bekijken. Al met al is het een heel leuke ervaring geweest. Als vrijwilliger bied je je hulp aan en dat geeft je een uniek gevoel”

Sami, 26 jaar, Handelswetenschappen - Bijlesgever

format_quote

“Je voelt je vanaf het begin welkom. Met 1001 Schakels kan je dingen doen die je altijd wilde doen maar waarvoor je nooit de kans kreeg. Toneel, schrijven, mensen in nood helpen,… 1001 Schakels hecht belang aan je eigen identiteit. Jezelf zijn is dus van groot belang. Ze geven de kans aan jongeren om deel te nemen aan de opbouw van een actie. Jongeren doen mee en dat maakt 1001 Schakels kansrijk”.

Hatim, 21 jaar -Lid TopTeam

format_quote

“Ik ben een vrijwilliger en zit bij de Team “Super Mama’s”. Het was een leuke ervaring om samen met jongeren te werken om kostuums ontwerpen voor hun toneelstuk. Hier en daar heb ik geholpen bij het inrichten van de lokalen: gordijnen, zetelbedekking... Af en toe help ik ook bij het opfrissen van de lokalen. Ook bij evenementen staan ik en de andere Super mama’s stand-by met helpende handen. Na verloop van tijd groeit er een sterke band tussen de mama’s”.

Zahra, styliste - Lid Super Mama's

format_quote

Veel jongeren zijn schoolmoe, maar dat wil niet zeggen dat ze geen interesses hebben. Het is een kwestie van hen te helpen ontdekken waar hun passies liggen. Bij 1001 Schakels heb ik ervaren dat jongeren heel graag vooruit willen, maar niet altijd weten hoe. In mijn workshops dramatische expressie zag ik ze openbloeien, zelfverzekerder worden en vooral: durven. Wie in de eerste workshop amper iets durfde te zeggen, stond na enkele bijeenkomsten al met veel zelfvertrouwen gek te doen. Ik zag de deelnemers stuk voor stuk vooruitgang maken. En dat was fantastisch om te zien. Op een niet-schoolse manier helpt 1001 Schakels jongeren bij hun zelfontplooiing en persoonlijke groei. De mensen die ik er leerde kennen (jongeren én volwassenen) zetten zich met hart en ziel in voor hetzelfde doel: anderen vooruit helpen in het leven. Ik ben blij en trots dat ik daar een stukje aan mocht bijdragen.

Peter Schoenaerts, theatermaker en taalexpert - Talentencoach

Getuigenissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x