“Hand in Hand” met weeskinderen van Ouarzazate (Marokko)

Bij heel wat jongeren leeft de nood om iets te betekenen voor anderen. Het project "Hand in Hand" is dus meer dan liefdadigheid: Het is ook een pedagogisch onderbouwd initiatief voor de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen waarin we hun engagement, vaardigheden en talenten stimuleren. Hierdoor vinden sommigen de motivatie om door te gaan, krijgt de zin van het leven meer betekenis en raken ze geïnspireerd voor toekomstige projecten. Een prachtig voorbeeld van “als je naar de ander toe gaat, ontdek je jezelf” – als “jij andere helpt, help je jezelf”.

Binnen Hand in Hand zijn de  projecten en activiteiten divers. Er zijn zowel korte- als langetermijnplannen zodat we snel kunnen tegemoetkomen aan behoeften, zowel in België als in het buitenland.

Tijdens de reis naar Marokko in 2019 maakten we kennis met de vereniging Qouloub Arrahma. Die biedt hulp aan 192 gezinnen met weeskinderen in moeilijke situaties, zowel in Ouarzazate als in de omliggende dorpjes. De vereniging biedt ondersteuning aan 402 weeskinderen waarvan 100 in extreme nood. 1001 Schakels besloot daarom om een samenwerking met Qouloub Arrahma aan te gaan. We zijn er namelijk van overtuigd dat wij de vereniging met een sponsorproject een handje kunnen helpen. 

Met dit project willen we sponsors zoeken voor elk kind en de basisbehoeften vervullen:

  • medische/gezondheidskosten,
  •  onderwijs,
  •  kleding,
  •  voeding.

Sponsors kunnen kiezen welke van deze behoeften zij wensen te vervullen en gedurende hoelang. Je kunt je 1, 2 of 3 jaar verbinden aan het project of een eenmalige donatie doen via dit formulier.Een verhaal: "ik ben Ouijdane, 9 jaar"
“Hand in Hand” met weeskinderen van Ouarzazate (Marokko)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x