INFOSESSIE "naar het hoger onderwijs"

25 november 2023 - 16u-18u

Deze sessie is gewijd aan jongeren en hun ouders.

In het eerste deel leggen we uit hoe het hoger onderwijs in elkaar zit. 

In het tweede deel verdelen we ons in twee groepen: jongeren en ouders apart.  

LEERLINGEN: 
Zit jij in het vijfde of zesde middelbaar? Denk jij af en toe aan wat je verder zou willen studeren, maar weet niet hoe je eraan moet beginnen? Geen probleem, dan is onze infosessie misschien iets voor jou. Je ouders zijn ook welkom!

A-crew staat voor allemaal ambassadeur: een groep diverse studenten in het hoger onderwijs die haar expertise doorgeeft. Via de getuigenissen willen de student-ambassadeurs hun ervaringen met jullie delen, jullie inspireren en motiveren. We helpen je wegwijs te maken en schetsen een realistisch beeld van het hoger onderwijs.

In het tweede deel verdelen we ons in twee groepen. Jij ontmoet de studenten van de A-crew. Elk van hen getuigt over drempels en valkuilen, maar vooral ook over de manier waarop zij van hun studie een succes hebben gemaakt. Tijdens de sessie worden er ook tips gegeven en vragen beantwoord.


OUDERS:
Welke types studierichtingen zijn er in het hoger onderwijs? Hoe begin je aan die studiekeuze? Hoeveel kost dat eigenlijk, studeren? Kortom: wat moet je allemaal weten om je kind te kunnen begeleiden naar het hoger onderwijs? Studeert je kind volgend jaar (misschien) verder en ben je zelf niet helemaal op de hoogte van het systeem in het hoger onderwijs? Geen zorgen, Associatie KU Leuven geeft je op de ‘Infoavond verder studeren: sessie voor ouders’ een antwoord op al je vragen.


  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
INFOSESSIE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x