Memory Lane

5 maart 2020 “Vilvoorde op weg naar een nieuw WIJ”

Deze gesprekavond draaide rond vragen zoals: Welke bril heb jij op wanneer je kijkt naar Vilvoordenaars met een andere overtuiging? Welke ‘modellen’ van brillen bestaan er zoal om te kijken naar samenleven in diversiteit? En hoe bepaalt elk van die brillen onze kijk op hoe we we de buurt inrichten, hoe we met mekaar omgaan, hoe we het samenleven organiseren in onze stad? Met welke bril op kunnen we –bijvoorbeeld wanneer we een straatfeest houden- en daarbij zoveel mogelijk buren betrekken?

Een initiatief in samenwerking met Stad Vilvoorde en Motief vzw.
Onze Hope Writers deelden een kritische blik op hun stad met enkele verhalen en slam poetry.


13 mei 2018 “Vilvoordse jongeren aan het woord”

In het kader van het project “ik en samenleving” kregen onze jongeren vrij spel om zich te uiten over uitdagingen van onze samenleving en hun rol in de maatschappij door middel van verschillende artistieke en culturele projecten. Deze werden voorgesteld aan het publiek op 13 mei 2018 in CC het Bolwerk (400 mensen).

Hieronder vind je wat de jongeren maakten: Filmpjes over “Identiteit” en over “Hijab”, en het eerste boek van de Hope Writers “Right/Write to change: van emotie naar actie”

Filmpjes door jongeren:


16-18 april 2018: UN Women& Hedayah workshop in Abu Dhabi

In het kader van “Countering Violent Extremist Narratives: The Role of Gender" ('Gewelddadige Extremistische Verhalen tegengaan. De rol van het geslacht') werd 1001 Schakels uitgenodigd als "best practice voorbeeld" over betrokkenheid van vrouwen in jeugdwerk. Specifiek werd in deze workshop onderzocht hoe de genderdimensie een impact heeft en een rol speelt bij het genereren van alternatieve of positieve verhalen.  


29 november 2017 “Rondetafelgesprek met de Koning Filip en Koningin Mathilde: identiteit bij de jongeren”

Onze vereniging en ambassadeurs hadden de eer om aanwezig te zijn aan een rondetafel gesprek over "jongeren & identiteit" in het Stadhuis van Vilvoorde in aanwezigheid van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin tijdens hun bezoek in Vilvoorde. Een heel mooie ervaring voor onze jongeren.


7 oktober 2015 “Lancering conferentie”

1001 Schakels verwelkomde Vilvoordenaars in CC het Bolwerk om onze visie en programma met hen te delen. 3 gastsprekers kwamen ons actieplan en onze aanpak toelichten: Khalid Benhaddou (jonge Imam en Islam expert) legde uit hoe belangrijk het is om universele waarden en hun rol in het opbouwen van een inclusieve samenleving te benadrukken. Abdeslam Hassani (coach) sprak over het gebruik van kunst om jongeren het woord te geven en positieve verhalen te uiten en Jamila Ben Azzouz (psycholoog) benadrukte op een inclusieve en positieve manier definitie en begrip van identiteit en vooral onder de jongeren.


Memory Lane

Meer activiteiten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x