Welzijn

Welzijn – de basis van een weerbare en veerkrachtige jeugd 

1001 Schakels valt met de deur in huis als het komt op oplossingen bieden voor acute problemen. Als lokale organisatie hebben wij het privilege om dicht bij de bevolking te staan en te luisteren naar hun noden en problemen. Het laatste halfjaar hebben we kunnen constateren dat de globale pandemie en de daaraan gekoppelde lokale maatregelen een nefaste impact hebben gehad op het welzijn van onze leden, de jongeren, de ouders. In het kort – ons allen.  

We hebben gekozen voor een alomvattende aanpak met als hoofddoel de versterking van de fysieke en mentale welzijn door middel van een combinatie van sportsessies, psychologische ondersteuning, groepsworkshops en meer.  

Dit jaar beginnen we met wekelijkse sportsessies met verschillende invalshoeken: fysieke training, mindfulness en self-defence. Om in te spelen op sport bieden we ook workshops rond gezonde voeding.  

Daarnaast bestaat ons programma uit allerlei gespreksmomenten en workshops voor de verbetering van de ouder-kind communicatie, opvoedingstechnieken, informatie over huidige technologieën (sociale media, enzovoort).  

Helaas kunnen niet alle problemen opgelost worden door gestructureerde workshops, soms is een specifieke aanpak nodig voor een specifiek geval. Daarom hebben wij besloten om te starten met het initiatief “Een luisterend oor”. Elke week kunnen jullie, ouders EN jongeren, bij ons terecht om te babbelen over schooldruk, moeilijke ouder-kind relaties, stress, depressie of simpelweg om u gedachten te ventileren. We hebben het project gelanceerd in samenwerking met 4 meertalige (Nederlands, Frans, Arabisch en Turks) jonge psychologen die de nadruk leggen op laagdrempelige, cultuursensitieve psychologische ondersteuning. De sessies vinden plaats in volledige anonimiteit en vertrouwen in een speciaal lokaal bij 1001 Schakels. 

In het kader daarvan hebben wij een enquëte gelanceerd om te kijken wat de impact juist is en hoe wij kunnen helpen. We vragen jullie deze enquete te verspreiden. Laten we deze probleem allemaal samen aanpakken.

Link formulier Nederlands: https://forms.gle/gc1zQbUNf67Tbv2MA

Link formulier Français: https://forms.gle/tBJLkG84s7xqW7ws7

Voor alle vragen kan u terecht bij info@1001schakels.be of telefonisch op 0487/184.831  Welzijn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x